Home » Любов » Раните от най-близките хора се лекуват с добър адвокат

1

“Господи, пази ме от приятелите, от враговете сам ще се пазя” – Тази стара поговорка става все по-актуална в днешните вълчи времена…Казват, че кръвта вода не става, но това не значи, че родния ти брат или сестра няма да ти забие нож в гърба в момент, когато си най-уязвим. Точно това се случи и с мен и днес можеше да съм на улицата, без покрив над главата си, ако не беше адвокат Елисавета Иванова.

Безработицата и безпаричието ме принудиха да замина за Испания, където си изкарвах прехраната в продължение на няколко години. Там получих и тъжната вест за кончината на майка ми, която беше вдовица от доста години. Завърнах се и когато след тъжната церемония попитах сестра ми кой адвокат ще ангажираме за да уреди наследствените дела, тя ме изуми с изявлението, че няма какво да се урежда – всичко било приписано на нея приживе от майка ми…Това беше шок, който не съм очаквал и в най-черните си кошмари. Не можех да повярвам, че родната ми майка не ми е оставила нищо. Заподозрях, че възрастната жена е била ловко подведена, за да извърши такова нещо. Жена ми в този тежък момент прояви здрав разум и се зае да търси помощ. Така попаднахме на адвокат Елисавета Иванова.

Честно казано, с влизането в адвокатската кантора си мислех, че ще похарча много пари и няма да спечеля нищо. Това за щастие, не се случи, а стана точно обратното. Тъй като сестра ми отказваше да покаже документите, с които е получила целия апартамент на родителите ми като дарение, трябваше да се потърси информацията по съдебен ред. Така се разбра, че дарението е станало преди година, което накара адвокат Елисавета Иванова широко да се усмихне. В този момент разбрах, че имам запазени части от наследството, което никой не може да ми отнеме, дори и ако е направено завещание или дарение. Тъй като срокът за давност не беше изтекъл, ние пуснахме иск в съда.

От този момент започна най-тежкият период в живота ми. Не заради съдебните дела, с които адвокат Елисавета Иванова се справи перфектно и ми върна отнетото по нечестен начин, а заради кавгите със сестра ми. Най-тежко е, когато човека с когото си израсъл се е отнесъл несправедливо към теб, но като че ли това не му е достатъчно. Не бях подготвен за такава отявлена омраза и за думи, изречени със злоба, която като нож се забиваше в сърцето ми. В този миг, като на филмова лента в мислите ми летяха миговете, когато сме били единно и щастливо семейство. След това се сетих за всичко, което съм направил за малката си сестра – неща, които съм правил съвсем естествено, без да чакам благодарност или признание. Като че ли животът не е достатъчно труден, та трябва да се усложнява допълнително от дребни сметки, които превръщат братя и сестри във врагове.

1 Comment

  1. Дани казва:

    Нещо нормално в последно време, собствения ти брат или сестра да се опита да те подхлъзне. Колко такива случаи има вече, заради някакви панели хора, израснали заедно не се поглеждат цял живот…Когато се стигне до съд и търсене на адвокат, отношенията вече се пропукват. Обикновено по-големият в семейството от малък го юркат за всичко, нагърбва се с куп задължения, докато по-малкото дете още се напикава. Цял живот един все дава, а другия все получава и накрая, когато се стигне до делби на имоти, тоя дето най-малко е допринесъл за семейството иска да заграби най-много. Ощетеният трябва освен горчилката от обидата да понесе и разноски за адвокат, съдебни битки и куп нерви, докато получи поне част от това, което му се полага по право…

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows