Home » Обзавеждане » Безопасност на PVC дограма

0

Безопасност на PVC дограмаПървоначално проблемът при по-старото поколение PVC дограма – да се изменя цвета на профила с течение на времето (пожълтяване) под въздействието на слънчевата радиация – е решен чрез добавяне на смес от няколко химични съединения на оловото. По-късно част от фирмите, които произвеждат PVC дограма, започват да използват цветни стабилизатори на базата на съединения на калций и цинк.

Това решение отговаря на изискванията на Европейската комисия за защита на околната среда за намаляване използването на тежки метали в промишленото производство. Смята се, че новото поколение PVC дограма, която съдържа олово, може да има вредни ефекти върху човешкото здраве.

В тези слухове е верен само факта, че оловото се натрупва в човешкото тяло и може да причини тежко заболяване. Но профилите за изработка на качествена PVC дограма не съдържат олово, а негови химични съединения, които имат съвсем различни свойства. Все едно да кажем, че след като натрий и хлор в чист вид са смъртоносни за човешкия организъм в нашата кухня не трябва да има готварска сол, която е съединение на натрий и хлор.

Трябва да се отбележи, че ако използваме избраната PVC дограма в съответствие с предназначението й, се изключва възможността от получаване на някакви частици от пластмасовия профил вътре в човешкото тяло.

Всички компании, произвеждащи и обработващи профилите за изработка на PVC дограма чрез използване на калций и цинк за стабилизатори, декларират високата екологичност на своите продукти по време на цялото производство.

Така че качествената PVC дограма, изработена от РVС профили със стабилизатор на базата на оловни съединения не притежава неблагоприятни последици за здравето на потребителите.
Затова, когато тръгне да избира дограма за дома си, ако хареса PVC дограма, клиентът трябва да се води само от своите естетически предпочитания.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows