Home » Здраве » Бързо облекчение при силна болка в стави

0

Само хората, които никога не са се сблъсквали с проблеми със ставите и костите не знаят колко болезнени и неприятни могат да бъдат подобни здравословни оплаквания.

За съжаление, по-голямата част от хората в зряла възраст изпитват дискомфорт в опорно-двигателния апарат, движат се значително по-трудно и са изложени на по-голям риск от развитие на артирит или подуване на крайниците. За подобни заболявания можем да потърсим лек в природата като използваме билки за стави и кости.

С помощта на тези спасителни натурални лекарства можем да заглушим симптомите на артрит и да се избавим от болката, която пречи да вършим най-елементарните ежедневни задължения.

Природните лекарства за стави са чай от люцерна, отвара от джинджифил, дафинов лист.

За да се избавите от сковаността, която съпътства артрита можете да използвате английска сол като си правите лечебни бани с нея. Благодарение на английската сол ще намалите възпалението и ще се почувствате по-раздвижени. Баните трябва да бъдат с продължителност не по-малко от 15 – 20 минути като потапяте краката и ръцете във водата.

Ефикасен лек за болки в ставите е разтривката с билки за стави и кости. Една от тези билки е конския кестен.

Салвията и лютия червен пипер също могат да облекчат състоянието ви.

Салвията е билка, която се бори със свободните радикали в организма и е антиоксидант, тоест забавя стареенето на клетките.

Лютият червен припер може да се прилага както вътрешно, така и външно. Лютият му вкус помага за освобождаване на хормоните на щастието ендорфини и облекчава и притъпява болката.

За да почувствате бързо облекчение при силна болка в стави, мускули и кости, естествено притискате ръце и масажирате мястото. Този масаж може да бъде още по-ефективен с прилагане на болкоуспокояващ гел на болезненото място. Полезни са и компреси от моркови.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows