Home » Общи » Често задавани въпроси преди пътуване с круизи

0

Круизи„Новобранците” при пътувания с круизи обикновено имат повече извинения, за да задават въпроси, защото те никога не са предприемали почивка под формата на круизи. Често, тези въпроси са базирани на погрешни схващания за това какво представлява този вид ваканция.

Много хора като чуят думата „круиз” си представят кораба „Титаник”, на който много богати хора играят хазарт и вечерят, облечени в смокинги и официални рокли. Ако това наистина е така, то трябва сериозно да преразгледате своята представа в съответствие с реалността на това какво представляват съвременните круизи.

За да ви вникнем в това какво представляват днешните круизи, ще си отговорим на някои от въпросите, които пътници, които никога не са плавали, си задават най-често.
Дали пътуванията с круизи са скъпи?

Първоначално цената може да ви дойде като шок, но не забравяйте, че вашия билет за круизи включва настаняване, храна в основните места за хранене, различни дейности (включително програми за деца), както и нощни развлечения – да не говорим за транспорта от пристанище до пристанище. Ако пресметнете разходите, които ще имате при почивка в някой курорт за същия период от време и сравните с цената за някои круизи, ще откриете, че всъщност можете да спестите пари, като направите по-отрано резервация за круиз.

Ще бъде ли скучно на тези круизи?
Няма начин! Може да се наложи да си вземете карта, за да навигирате из днешните големи кораби, с които се извършват круизите – в почти всеки ъгъл на кораба има нещо което да се прави. Колкото и странно да звучи на повечето круизи може да слушате лектори, да участвате в бридж турнири или да присъствате на дегустации на вино. Съвременните кораби за круизи имат фитнес зала и места за раздвижване и различни игри като баскетбол. Големите круизи имат басейни за плуване, бутици за пазаруване и спа, в които да се поглезите. Може да участвате в различни състезания, занаяти, да гледате филми или просто да вземете книга и да се попечете, за да получите тен.

Дори и на по-малките кораби, с които се извършват круизи има много неща, които могат да се правят по време на пътуването. Някои круизи са ориентирани към дейности, предлагащи обогатяване на знанията в определени сфери. Плюс това, не забравяйте, че не сте на борда на кораба през цялото време – повечето маршрути включват различни пристанища на които се акостира за престой.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows