Home » Мода » Дамски спортни клинове

0

Дамските спортни клинове се може би най-популярните женски дрехи за спортни занимания. Обута в клин, жената може да бяга, да се занимава с фитнес, йога и дори силови упражнения – дамският клин е много удобен и по никакъв начин не пречи на движенията.

Правилно подбраните според фигурата дамски спортни клинове изглеждат много стилно. Ето и няколко съвета как жените да изберат най-подходящия за тях клин:

  • Обърнете внимание на материала – несъмнено той трябва да е качествен. Само че трябва да знаете, че дори и най-качествените дамски спортни клинове могат да ви разочароват, ако материалът им не е подходящ за вида спорт, с който се занимавате.

Съвременните дамски спортни клинове се изработват от памук или синтетични материали – еластан и полиестер. Памучните модели са идеалният избор за по-спокойни спортове, в които няма големи физически натоварвания – например йога или каланетика. Леката памучна тъкан прекрасно диша, не предизвиква алергия и осигурява пълна свобода на движенията. В сила е и обратното – за по-интензивни видове спорт памучните клинове не са подходящи – те бързо попиват пот, която оставя неприятни петна по тъканта и я разяжда.

дамски спортни клинове

  • За активни и динамични спортове най-добре е да се изберат дамски спортни клинове, изработени от синтетични тъкани – еластан и полиестер. Те се разтягат перфектно, не сковават движенията и прекрасно маскират следите от пот.
  • Избирайте точния размер – ако дамският клин е прекалено широк или прекалено тесен, това ще окаже негативно влияне на комфорта по време на тренировка. Особено внимание трябва да се обърне на еластичната лента, която фиксира клина на талията.
  • Оглеждайте шевовете – съществува погрешното мнение, че добрите дамски спортни клинове задължително трябва да са безшевни. Това съвсем не е така. Добрите модели могат да имат плоски и меки шевове, които въобще не се усещат по време на тренировка.

Следвайки тези няколко прости съвета, всяка дама ще може съвсем лесно да избере подходящия за нея клин, с който да ходи на фитнес или да бяга в парка.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows