Home » Любов » Да вярваме ли на годишния хороскоп?

0

horoskopВ началото на всяка година, хората с интерес четат зодиакалните прогнози за дълги периоди от време. За всеки е интересен собственият му годишен хороскоп, защото колкото и да не си признаваме, всички искаме да надникнем в бъдещето. За съжаление на мнозина, хороскопът не е гадание, пророкуване или гледане на кафе. Той се базира на точни изчисления, които дават прогнози на базата на положението на небесните тела.

Когато прочетем примерно, че в началото на годината ще ни очакват трудности, а към средата ще срещнем любовта, си казваме, че това сигурно си го е измислил някой, който е имал много свободно време и е нямал друга работа, освен да пише измислици. След време обаче, когато нещата се подредят по точно този начин, започваме да гледаме на астрологията с други очи.

Трудностите в живота са много, затова още от древни времена хората са следели движението на звездите, за да определят точните моменти за извършване на важни стъпки в живота. Астролозите са съставяли годишен хороскоп, чрез който определяли най-благоприятното време за почти всичко предстоящо в живота на царете – женитбата, зачеване на дете, започване на военни действия и всичко друго, което е било важно. Колкото и да е високопоставен един човек, той не винаги намира достатъчно решителност в себе си, за да вземе сам важни решения с глобални последствия.

Точно съставеният годишен хороскоп от придворния астролог е давал увереност на владетеля, при вземане на решенията. Отговорността  е била изключително голяма, защото от отговорите, които астролозите са търсили от звездите, са засягали живота и съдбата на много хора. Ако в днешно време, астролог даде грешни прогнози в медиите, то той просто ще стане за смях, но навремето за същото нещо би платил с живота си.

До ден днешен хората, които стоят начело на политическия живот търсят съвети от звездите. За щастие, астрологията вече не е приоритет само на управляващите – сега всеки може да научи своя годишен хороскоп. Дори и да не е индивидуален, създаден специално от опитен астролог, човек все пак ще има представа какво очаква неговия зодиакален знак през годината. Така би могъл да се подготви психически, ако хороскопът предсказва трудности и проблеми. Когато трудните периоди настъпят, човек ще ги преживее по-леко, защото ще ги е посрещнал подготвен. Ако пък в хороскопа пише, че предстоят хубави моменти, пътувания, любов и пари, то тогава е почти сигурно, че тези неща ще се случат, защото човек подсъзнателно ще ги търси и ще насочва действията си към постигането на определени цели.

Ползата от личния годишен хороскоп е неоспорима, по отношение на психическата нагласа за посрещане на всяка нова година. За хората, които очакват с тревога всяка промяна в живота си, един позитивен хороскоп е успокояващ, а за авантюристите, които бързат да се впуснат в лудешки преживявания, той може да е отрезвяващ, за нерешителните може да е стимул, а за всички, които обичат да плануват действията си, ще е посока, която да следват с увереност.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows