Home » Услуги » Колко често трябва да правим смяна на щрангове

0


Предвид факта, че съществуват множество стари сгради, в които тръбите дават дефекти, е добре да инвестираме в смяна на щрангове. Малко хора знаят какво представляват хоризонталните и вертикалните щрангове, така че сме се погрижили да им дадем достоверна информация, с чиято помощ ще разберат защо този вид ВиК ремонт е толкова важен.

Подмяната на старите щрангове ще допринесе за по-чистата вода, но също и ще спомогне за икономисване на разходи. Освен това, потребителите ще се защитят от евентуални течове и наводнения, които предизвикват паника и са свързани с много разходи. Това са само една малка част от причините да потърсите фирма за смяна на щрангове във вашето жилище.

Какво представляват хоризонталните щрангове?
Хоризонталните щрангове са налични в мазетата на жилищните блокове и кооперации. Най-често тяхното разположение е под тавана на даденото помещение. Приложението на тези щрангове е да водят водата от абонатната станция към цялата сграда. Общо взето щранговете са три на брой и се грижат за топлата и студената вода, както и за нормалната циркулация. Общо взето с това тяхната задача се изчерпва, но ако са налице конкретни проблеми, то можете да имате доста неприятности. Все пак обекта има нужда от доставка на вода, а ако тя не е налична се получават затруднения за всички живущи в сградата и отделните жилища.

Каква е ролята на вертикалните щрангове?
Хоризонталните щрангове са свършили най-важната работа, а именно да придвижат топлата и студената вода до сградата. От този момент нататък ролята на вертикалните щрангове е да снабдят всеки един апартамент с вода. И тук имаме три тръби за студената вода, топлата вода и циркулацията. От голямо значение е, че ако апартамента на 6-тия етаж се нуждае от спешна смяна на щрангове, то петият и седмият етаж също ще трябва да направят този важен ремонт.

В обобщение
Не пестете пари за важните неща в жилището ви. Вън от всякакво съмнение, услугата по смяна на щрангове е от съществено значение. Щранговете трябва да се сменят на всеки 10 или 15 години, за да сте сигурни, че ще работят по правилния начин и няма да ви създадат главоболия. А сега ви остава да откриете добра ВиК фирма за тази работа.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows