Home » Услуги » Да си купиш офис техника чрез заем

0

Тегленето на кредити за закупуване на офис техника отдавна се превърна в нормална практика за нашите географски ширини. Предлаганите от специализираните търговски обекти компютри, принтери, монитори, скенери и копирни машини, не винаги са с цени, посилни, както за физическите, така и за юридическите лица. Поради тази причина всички магазини предлагат на своите клиенти възможност за закупуване на желаното офис оборудване на лизинг. Практиката от своя страна показва, че в по-голямата си част, извършваните от търговските обекти продажби са именно на изплащане. То пък от своя страна става възможно, благодарение на отпусканите кредити.

Тук, разбира се, не става въпрос за класическия пример на това действие, което обикновено се изразява в посещение на избрана финансова институция, попълване на съответните формуляри и последващото превеждане на желаната сума по банковата сметка. В действителност при купуване на офис техника на изплащане, ние не виждаме парите, които ни се отпускат под формата на кредити, а получаваме желаната стока и от следващия месец започваме да погасяваме.

Вноските, както добре знаят повечето от нас, се определят в зависимост от размера на сумата, която трябва да се заплати за избрания компютър, както и от продължителността на периода за изплащане.

Ако клиентите решат да закупят на изплащане само една стока, като монитор или скенер, сумата, която ще трябва да погасяват ежемесечно ще е от порядъка на 30-80 лева, в зависимост от марката, качеството и техническите характеристики. В случай, че се прави цялостно оборудване обаче, което включва компютър, монитор, добра озвучителна система, принтер и скенер, със сигурност месечната вноска ще стане няколко стотици лева, ако лизингът е за една година.

Доста по-големи суми се изплащат при кредити, теглени от фирми за закупуване на офис техника. В случай, че в дадената фирма работят десетина човека и за всеки от тях е необходим компютър, монитор, един скенер, един-два лаптопа, принтер, мишки, клавиатури и копирна машина, се получава доста голяма сума. Тя от своя страна е непосилна за всички действащи у нас фирми, а още по-малко за онези, които тепърва прохождат на пазара и им предстои утвърждаване и генериране на печалби.

Поради тази причина, както при домакинствата, така и при юридическите лица, ползването на бързи заеми от финансовите институции за закупуване на необходимото за развиване на дейността офис оборудване, понякога се явява като единствена възможност. А каква марка техника и на каква цена ще бъде закупена е право на избор на всеки, в зависимост от това за какво точно му е необходимо даденото оборудване и какъв размер на погасителна месечна вноска би могъл да си позволи.

 

Етикети:

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows