Home » Обзавеждане » Дивани за всеки вкус

0

Дивани за всеки вкусВ съвремието, нито един подбран с вкус интериор не може да мине без такъв изразителен детайл, като дивана. Модерните дивани, с размер над средния стават все по-популярни както в България така и в останалите европейски страни. Тази тенденция за забелязва дори в културната столица на Северна Америка – Ню Йорк. И това не бива да учудва никого, тъй като стратегически разположените в гостната дивани гарантират, че гостите, които ще посетят жилището ви ще имат допълнителни места за сядане.

Планирайки покупката на диван, задължително проучете дали конкретната мебел е минала качествен контрол и дали е била обект на сертификация. Реномираните съвременни дивани са известни със здравината и добрите си технически характеристики. Както отлично знаете комфортните дивани понякога могат да са с внушителни размери, което обаче не трябва да ви плаши, те органично ще се впишат в повечето холове и гостни, да не говорим за стандартните офисни помещения. Е, следващите два дивана едва ли ще влезнат в който и да било дом, но седенето на тях, предполагаме, е точно толкова удобно колкото и на диваните с традиционна големина.

Из интернет пространството се носят слухове, че едно от първите места сред номинираните за приза „Колосален” преди известно време зае диван, намиращ се в полският град Сопот. Той се превърна от обикновена мебел, в забележителност на курортния град. Диванът е разположен в един от краищата на внушителен мол, а дължината му от 51,5 метра и тежест 1250 килограма му придават наистина внушителен вид. Този полски мебелен екземпляр определено засенчва повечето дивани, но не може да се мери със записания в „Книгата за рекорди на Гинес”, дълъг 890,25 метра диван, произведен от мебелни предприятия, разположени в и около норвежкия град Сюкюлвен на 14 юни 2009-та. Изумителната мебел, за производството на която обединили сили 20 регионални мебелни цеха, била разположена по продължението на Сюкюлвенския мост.

Но нека се върнем към по-нормалните, познати на всички ни от нашето ежедневие дивани. Избирайки диван, няма как да не отделим внимание на тапицерията му. Тя, разбира се, може да е най-разнообразна, започвайки от обикновен плат, минавайки през изкуствена и естествена (най-скъпите тапицерии) кожа, стигайки до съвременни изкуствени тъкани, гарантиращи комфорта на ползващите го.
Без значение какви дивани привличат вашето внимание, без значение дали само им се възхищавате или действително ги ползвате, едно е сигурно – тази мебел ще украсява човешките интериори още не едно десетилетие.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows