Home » Гуми » Евтини или качествени гуми

0

Евтини или качествени гумиСмяната на гуми е доста стресов момент за всеки собственик на автомобил. Различните модели гуми цени и оферти поставят трудно разрешима дилема пред шофьорите. Никой купувач не би желал да даде много пари, за да оборудва колата си с гуми. В този момент, евтините гуми са много примамливи с ниските си цени и лъскавия си външен вид. Все пак, шофьорите не се доверяват лесно и се замислят за безопасността.

От качеството на гумите пряко зависи и разхода на гориво. Погледнато от този ъгъл, по-скъпите, но по-качествени гуми с времето може да спестят доста пари. Благодарение на качествата си, те пестят гориво при движение, а освен това самите те са с по-дълъг експлоатационен срок. По-лекото движение на автомобила, благодарение на ниското съпротивление на гумите води и до по-малко отделяне на вредни газове в атмосферата.

Сред аргументите, в полза на качествените гуми е и по-високата безопасност при шофиране. Спирачният път на евтините китайски гуми е много по-дълъг отколкото при доказаните марки. В някои случаи дължината на спирачният път е почти двойна. Това е особено опасно при рискови ситуации на пътя. Всички знаят, че пешеходците пресичат където си искат и не спазват никакви правила.

Когато пред колата изневиделица изникне пешеходец, спасението е само в късия спирачен път. Това е единственият шанс и за шофьора, избегне нараняване на друг човек, което ще му причини множество проблеми.

Евтините китайски гуми на външен вид изглеждат перфектно – лъскави, с ефектни грайфери, стабилни. В комбинация с атрактивната цена, те са особено съблазнителни за желаещите да икономисат някой лев шофьори. Само че, въпросните лъскави гуми са особено податливи на неприятното явление аквапланинг.

Пътуване по мокри пътища с евтини гуми си е чиста авантюра, подлагаща на риск не само живота на пътуващите в колата, но и останалите участници в движението. Все пак, не може да се поставят всички китайски гуми под един знаменател. В Китай и други азиатски държави се произвеждат гуми с високо качество, които могат да бъдат достойни конкуренти на известните марки гуми.

Всичко зависи от състава на каучуковата смес, от която се правят гумите и от технологичното оборудване на завода производител. Съответно и цената на тези гуми е значително по-висока от тази, на евтините им събратя.

Все пак, при избора на гуми има значение и къде и как ще се шофира автомобила. При шофиране по работа из черни селски пътища и най-качествените гуми ще се съсипят доста бързо. Евтините китайски гуми са добро решение, в такъв случай. За хора, които често пътуват в чужбина, е важно да оборудват колата си с гуми, отговарящи на всички европейски изисквания.

Особено ако става въпрос за пътнически и товарни превози. Евтиното може да излезе изключително скъпо, ако в чужбина колата се спре от движение заради некачествени гуми, а и глобите там са доста високи.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows