Home » Услуги » Епидурална упойка – да се намали болката

0


Съществуват няколко начина за обезболяване. Въвеждат се препарати в организма с цел да се намали болката. Ако действието на препарата приключи, лекарят може да вземе решение да постави допълнителна доза за допълнително време. Епидуралната упойка намира приложение за намаляване болката при раждане.Тя се поставя само от опитен анестезиолог. За да се запази спокойствие е необходимо пациентката да диша дълбоко през носа и да издиша през устата.

Епидурална упойка има и някои противопоказания, за това е желателно от рано бременната жена да се консултира с доктор за възможността да се възползва от нея. Ако искате да усетите момента на раждането на вашето дете, то трябва да помолите анестезиолога така да изчисли упойката, че нейното действие да приключи към момента на раждането.

Един от съществените недостатъци на епидуралната упойка е този, че нараства вероятността да се използва форцепс за раждане на бебето. Освен това тази упойка може да предизвика главоболие у жената. Това е възможно в случай на попадане на иглата около гръбначния канал, но вероятността е много малка.

По време на това обезболяване може случайно да се повреди нерв, което да доведе до изтръпване на някои части на крака. С времето всичко това отминава. Ако по време на поставянето на упойката спадне кръвното налягане на родилката, то това може да предизвика кислороден глад на бебето, което е още в утробата. За да избегнат такива случаи анестезиолозите предварително поставят епидурален катетър на вена, за да могат в случай на нужда да вкарат специален препарат.

В състава на епидуралната упойка влизат опасни за детето наркотични вещества. Ако те попаднат в голямо количество чрез плацентата към плода могат да създадат проблем с дишането.

Някои жени имат нисък праг на болка и даже незначително въздействие предизвика у тях силна болка. В този случай прилагането на епидурална упойка е оправдано. Важното е родилката да се запознае с всички нейни положителни и отрицателни страни и да вземе правилното решение. Освен това този метод на обезболяване позволява майката да си види детето още при неговото раждане, което има голямо значение за нея.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows