Home » Обзавеждане » Нещо полезно при закупуването на входни врати

0

Нещо полезно при закупуването на входни врати„Входната врата е началото на вашето пътуване през една къща”, казва южнокалифорнийския архитект Крейг Стодард. „Това е първата част на къщата, която всеки, който минава през нея, разглежда по-подробно. В идеалния случай трябва да се подчертае характера на къщата”, добавя той. И е прав. Както за нови, така и за стари жилища, изборът на входни врати е ключова точка.

За съжаление, тъй като са изложени на атмосферни влияния и на по-честа употреба, входните врати обикновено се износват преждевременно. Повечето по-стари врати са изработени от дърво – материал, който по естествен начин създава усещане за топлина и уют и който повечето хора предпочитат, но е по-уязвим към промените в природата. Сезон след сезон слънцето и дъжда деформират дървото – ултравиолетовите лъчи го прогарят, а влагата го кара да набъбва и да се свива. В резултат на това, след известно време дървените входни врати стават неугледни.

За щастие, през последните няколко години технологиите за прозводство на входни врати се промениха значително. Сега може да избирате от много на брой предложения. Може да намерите стотици по вид и размер – от конвенционалните модели от дърво до високотехнологични алтернативи, изработени от фибростъкло, композитни материали или стоманени врати, които включват комбинация от тези материали.
Голямо предимство на съвременните входни врати е, че освен ако не търсите само врата за замяна, сега може да купите цялата система – с первази (обикновено метални), с гумени уплътнения, метален праг, шумо и топлоизолация, брави с две независими заключващи системи…

Предимството е, че всички компоненти са проектирани и изработени така, че да работят заедно надеждно и енергийно ефективно. Друга голяма промяна в производството на входни врати е, че вече няма ясно разграничаване на материалите от които са направени. Дървената врата вече не е задължително да е изцяло от дърво. В действителност, вътре може да има стоманени листове и обратно – стоманените врати да са покрити с листове от МДФ, с естествено покритие, или с ламинатно покритие. Изборът на материала – дърво, ламинат или стомана – има голямо значение за външния вид, цената, издръжливостта и сигурността.

Независимо от материала от който са направени – дървени или не – предлаганите на пазара входни врати се разделят на два вида: плоски или с панели. Плоските са гладки от двете страни и обикновено изглеждат по-семпли. Вторите може да са с 2,4 или 6 панела – в зависимост от вашето желание. Ако се спрете на врата с масивни декоративни панели, трябва да знаете, че те не само естетически изглеждат по-добре, но повишават звуко и топлоизолационните свойства на вратите. Панелите може да са и от стъкло, ако така ви харесва повече.

comment closed

download stellar phoenix photo recovery windows