Home » Килими » За килимите и още нещо

0


Килимите отново навлизат в нашия бит. Всъщност за някои почитатели на тези красиви изделия, те никога не са напущали домовете им. Наистина, красивите тъкани изделия създават уют в стаята, а килимените пътеки изглеждат прекрасно в коридорите. Освен това те могат да предпазят от падане, ако пода е износен и се плъзга. Приятно е да се стъпва върху под, покрит с изделие с дълги влакна.

Мои приятели наскоро се настаниха в ново жилище и дълго решаваха да ползват килими или мокет. Решението им беше в полза на тъканите изделия и то с дълги влакна. За гостната, на която оформиха интериора в червено, закупиха контрастно изделие в зелен цвят, защото имаха и зелено в някои от мебелите. Аз лично не очаквах, че ефектът е толкова добър – стаята изглежда прекрасно. За детската стая изборът беше направен от нейните обитатели – две малки принцеси. Те, естествено, си харесаха изделие с рисунки на принцеси. За кухнята предпочетоха да направят избора от синтетични килими, защото почистването е лесно. Спалнята е много малка и там решението са няколко малки пътеки, но много меки и е много приятно усещането, стъпвайки върху тях.

Снабдяването с килими стана бързо, защото те си поръчаха всичко от онлайн магазин. Намериха сайт, в който имаше каталог с богата информация и снимков материал. Трябва да отбележа, че аз лично предпочитам да пазарувам от търговската мрежа, защото искам да докосна това, което ще купувам. За тази цел обаче се губи много време и не всеки е готов да си пропилее времето из магазините. Разбирам тези хора, защото времето е пари и да го пропилееш когато има друг по-лесен и бърз начин, не си заслужава.

Онлайн магазините са голямо улеснение и е крайно време да се науча само от там да пазарувам, за да ми остане и лично време. На няколко пъти разглеждах каталози за килими и бях приятно изненадана от голямото разнообразие. Предлаганите изделия бяха изработени от различни материали, в различни цветове, а моделите – прекрасни. Особено ми харесаха тези с кръгла и овална форма. Толкова добре изглеждат и заради доброто съчетаване на цветовете. Различната плътност на изделията позволява да се задоволят и различните нужди от тях.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows