Home » Общи » Каква шапка да изберем

0

Тази, която ще бъде допълнение към палтото, костюма, прическата. И преди всичко с модел, който ще подхожда на овала на лицето. Използвайте хитрите трикове с огледалото.
Ето как:

Застанете пред него, приберете с панделка цялата коса назад и зад ушите така, че да се открива добре лицето. Очертайте контурите му върху огледалото с червило. Трите примера, които предлагаме, са за сърцевидно, овално и кръгло лице.

Сърцевидно: За да се коригира оптически по-широкото чело и да се смекчи формата на дългата и остра брадичка, изберете шапка с високо дъно и малка, тясна периферия. Каква не бива да се избира? Шапка с гънка в дъното, остър връх или шапка с козирка, приличаща на фуражка.

Овално: Не избирайте никога, колкото и да ви харесва, шапка с много голяма периферия, въпреки че овалната форма на лицето се приема за най-благоприятна. Дълбоко дъно? То също е неподходящо, защото удължава лицето.

Кръгло: За да избегнете най-често допусканата грешка, не купувайте малка шапка с тясна периферия. Резултатът ще е още “по-закръглен”. Може да си позволите модел с по-плитко дъно и средно широка периферия от мека филцова материя.

comment closed

download stellar phoenix photo recovery windows