Home » Килими » Килими − препоръки и съвети от производителя

0

* Спрете мръсотия на вратата!
На първо място е предпазване праха и мръсотията да се набият в постланите килими. Това е чудесен начин да започнете да ги поддържате чисти. Следните полезни съвети може да помогнат да попречите на мръсотията да остави следи.

  • Използвайте изтривалки − поставени отвън или отвътре черджета или пътеки могат да намалят количеството мръсотия, което влиза в къщата.
  • Свалете обувките си − може да намалите износването на килима като молите всеки да си събува обувките, преди да влезе във вашия дом.
  • Смяна на въздушните филтри − подновявайте въздушните филтри във вашите отоплителни и климатични системи, както се препоръчва в указанията на производителя. Колкото повече прах и частици са отстранени от филтъра, толкова по-малко ще попадат върху постланите килими.

* Стъпки за премахване на петна.
Действайте бързо! Повечето килими от Carpethouse-bg.com, които се предлагат днес, предварително са били третирани с препарат за устойчивост на петна, затова ако разлеете нещо и вземете незабавни мерки, изцапаното може да бъде отстранено. Колкото повече се забавяте, по-висока е вероятността разлятото да се превърне в постоянно петно. Не забравяйте, че изцапаното се влияе от много фактори и че килимът не е наплно устойчив на петна.

  • Подсушете течността със суха, бяла, абсорбираща кърпа или бяла кухненска хартия (без печат).
  • Не търкайте засегнатата площ! Търкането може да причини увреждане в засегнатата зона. Продължавайте да използвате суха кърпа или салфетки, докато мястото стане напълно сухо. Полутвърди вещества, попаднали върху застлани килими, внимателно изгребете със заоблена лъжица. Твърдите вещества трябва да бъдат разтрошени и вакуумирани докато напълно бъдат отстранени.
  • Тествайте всеки препарат за отстраняванена петна от килими на незабележимо място, за да се уверите, че разтворът няма да навреди на влакната или боята. След прилагане на няколко капки върху тестовата зона, притиснете парче бял плат върху мократа площ за 10 секунди. Разглеждайте кърпата за оцветяване на попитото, килима за промяна на цвета или повреда. Ако настъпи изменение, трябва да бъде избран нов почистващ разтвор.
  • Нанесете малко количество от избрания почистващ разтвор на бяла кърпа и почиствайте нежно, като го правите от края на петното към центъра, с цел предотвратяване на разпространение на разлива. Да не се търка! Попийте, за да абсорбира колкото е възможно, и повторете, ако е необходимо. Бъдете търпеливи! Пълно отстраняване на изцапано може да изисква повтаряне на тази стъпка няколко пъти. След като се отстрани напълно, изплакнете засегнатата област внимателно със студена вода, и подсушете със суха кърпа, докато цялото количество разтвор бъде отстранено. Някои почистващи разтвори може да доведат до бързо замърсяване отново, ако разтворът не е напълно премахнат. Поставете на няколко слоя бели хартиени кърпи върху засегнатата област и плосък, тежък предмет. Продължете да сменяте хартиените кърпи, ако е необходимо.

comment closed

download stellar phoenix photo recovery windows