Home » Климатици » Конвектори – основни предимства

0

Миналия отоплителен сезон беше много суров, ако този е същия трябва добре да си направим сметка как ще се отопляваме. Добър избор е да изберем отопление с конвектори, предимствата им са безспорни и вярвам, че след като прочетете тази статия ще се съгласите с мен. Използваме ли конвектори, ние избираме едно качествено отопление на разумна цена, което има своите безспорни предимства.

Ако ги сравняваме с други алтернативни уреди на електрически ток, то тези конвектори ще ви осигурят необходимия комфорт от гледна точка на ненатрапчиво отопление – загряват въздуха меко. Ако разгледаме, например продуктите на ADAX – то техните конвектори са снабдени с ниско-температурен нагревател, той рядко надвишава стойности от да речем 28-29 градуса и вие ще се съгласите, че тези нива не могат да изсушат въздуха. Друг важен момент, който трябва да се отбележи е, класическите модели нямат перки, т.е. не се разбира къде е източника на топлина.

В случай, че вашите конвектори са с електронен термостат, то безспорно тяхно предимство би бил факта, че те следят температурата изключително внимателно, а именно – отклоненията са минимални, в рамките на десети части от градуса. Благодарение на тази подробност, вашите конвектори с електронен термостат ще работят по-малко и съответно ще харчат много малко ток, от където ще ви паднат и сметките за плащане.

Друго предимство, което си заслужава да бъде отбелязано е, безспорния факт, че всички конвектори имат горе-долу стандартни цени, които са по джоба на средностатистическия българин. Разбира се има и изключения, някои по-високи като клас модели конвектори с електронен термостат са една идея по-скъпи, но както се казва качеството си има цена и трябва да сме готови да я платим.

След като разгледахме заедно тези безспорни предимства на този вид отопление, пред вас стои избора на какъв тип конвектори ще се спрете. Дали такива с електронен или пък механичен термостат, дали ще изберете по-висок клас продукти или ще се насочите към по-евтините серии, всеки един избор си има своите преимущества. Не трябва да забравяте, обаче, че евтиното понякога излиза скъпо и обратното, разликата, която ще заплатите за по-висок клас конвектори, обикновено се изплаща в рамките на една зима.

 

 

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows