Home » Красота » Масаж и гимнастика против бръчки

0

Нашият курс за красота не струва нито лев и действа с гаранция. Гимнастиката за лицето и масажите стягат съединителната тъкан, освежават кожата и могат дори да изглаждат бръчките. Знаете ли, че по-голямата част от мускулите ни са на лицето? Само за мимиката на усмивката, чак до тази на гнева, се грижат повече от двадесет фини мускулчета. Ако не се използват, се отпускат, образуват се бръчки. Срещу тяхната поява помагат масаж на лицето, гимнастика (най-добре сутрин при поставяне на козметичния крем за деня). Ефектът е видим – кожата става стегната, розова, изглаждат се бръчките, дори тези, които са дълбоки (на челото, между веждите и около устните).
Почивка (отпускане): С пръстите на ръцете се потупва леко и равномерно цялото лице – бузите, челото, брадичката, носът, докато кожата порозовее и се затопли. Следва пълно отпускане: очите се затварят. Мислете си за нещо хубаво – 6 минути.
Гимнастика:
1. Произнасяйте само с изтеглени напред устни буквата “О” – напрежението е в мускулите на устните.
2. Разтеглете устните в широка усмивка и произнесете буквата “И” – продължително.
3. Затворете устните и произнесете продължително звука “М,м,м”, като притегляте устните навътре към зъбите.
4. Напълнете бузите с въздух, затворете като тръбичка устните, после издухайте бавно въздуха навън.
Всички упражнения повторете по 10-20 пъти.

Масаж
1. Масажирайте всяка буза последователно с длан и с кръгови движения.
2. Масажирайте бузите и с двата пръста на двете ръце. Движението започва от върха на брадичката диагонално през бузите, скулите до слепоочията.
3. Само със средните пръсти направете масаж с кръгови движения, като започнете от ъглите на устата, бръчките около нея – до ноздрите.
4. Поставете четирите пръсти на всяка ръка на гърбицата на носа. Масажирайте надолу към ноздрите, през скулите до ушите.
5. Поставете средните пръсти върху вътрешните ъгли на очите (клепачите са затворени), притеснете леко и масажирайте към външните ъгли на очите. После с върховете на пръстите почуквайте местата над скулите, без да разтегляте кожата. Правете

comment closed

download stellar phoenix photo recovery windows