Home » Общи » Митове около SEO оптимизацията

0

абонамент за поддръжка на WordPress базиран сайтПрез последните години SEO (оптимизацията за търсачки) доби широка популярност, като ефективен начин за популяризиране на уеб сайтове. Но колкото и да сме затрупани от информация по тази тема, има един голям брой от митове наложени сред хората.

Оптимизацията за търсачки е лесно нещо

Качествената SEO оптимизация изобщо не се постига лесно и ако някой си мисли, че добавяйки няколко ключови думи в мета таговете, и ще излезе на първа страница – меко казано е наивен. Това е процес, който включва много повече фактори и ако трябва да сме честни, изисква постоянна работа, търпение и много учене.

SEO се прави бързо

Бързата оптимизация е също един мит, ако се говори за добра такава. Истината е, че няма кратки пътища и трябва да се въоръжите с търпение, ако искате да направите добро SEO. Нали именно това е целта на търсещите машини – да отсеят нерелевантните страници и така да подобрят качеството на резултатите от търсенето.

Всъщност има и някои по-бързи варианти за оптимизиране на сайт, но те влизат в графата ‘’black hat’’ SEO – с други думи непозволени от търсачките техники, които могат да ви помогнат временно, но не и в дългосрочен план, и дори могат да навредят.

Всеки е способен да прави оптимизация на сайт

Ако това беше вярно, нямаше да съществуват специалисти предлагащи професионални SEO услуги, а всеки собственик на сайт щеше да го оптимизира сам със същия успех. Макар да има огромно количество информация и всякакви ръководства за SEO – не всичко е актуално, и ще ви бъде от полза, а пък и универсална рецепта няма.

Ако все пак, по една или друга причина сте решили сами да направите оптимизация на сайта си, отделете достатъчно време за изучаване на тази материя и най-важното бъдете търпеливи.

Всички видове SEO техники са еднакви

Няма такова нещо като ‘’универсално SEO’’, а има различни видове техники за оптимизация – някои легални (бели), а други забранени (черни). Бъдете наясно относно спецификата на отделните методи преди да пристъпите към действие.

SEO се променя непрекъснато и прочитането на една статия, не помага за обхващане на всяка една подробност от процеса – а се появяват нови неща с всеки изминал ден. Получавайте информация само от авторитетни източници и си поставете реални цели, които да следвате.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows