Home » Общи, Услуги » Мога ли да регистрирам фирма, докато работя друга работа? Интересен въпрос.

0

Имате брилянтна идея за нов бизнес, но личните обстоятелства няма да ви позволят да се откажете от работата си, за да започнете работа на пълно работно време? Или може би просто трябва да направите някакъв допълнителен доход? Ако сте мислили за стартиране на страничен бизнес, докато сте все още наети на работа и дружество с ограничена отговорност, изглежда като идеалното средство за този страничен бизнес, може да се зачудите дали можете да регистрирате фирма, докато работите другата работа.

Стартирането на бизнес, докато все още на другата работа, е идеален начин да се потопите в предприемаческите води. Това също е добър начин да спечелите някои много необходими допълнителни доходи.

Ето защо е добра идея да се уверите, че вашата идея за стартиране и регистрация на фирма няма да доведе до нежелани последици, когато става въпрос за вашата работа.

Правила и разпоредби

Може да мислите, че е възпрепятствано да започнете, докато работите на друго работно място поради държавните разпоредби за формиране и регистрация на фирма. Държавните закони, регулиращи формирането на фирми се различават в различните страни. Така от значение е важно, да знаете за различни процедури, които трябва да се следват в зависимост от състоянието, в което живеете, статусът на заетост, когато изпращате заявление за учредяване на фирма. Когато става въпрос за спазване на правните норми, необходими за стартиране на фирма, независимо дали сте нает на работа в момента на започване на бизнес, няма отношение към регламентите за регистрацията на такава.

Вашият трудов договор

Вероятно най-важното нещо, което ще трябва да вземете предвид при стартирането на малък бизнес и регистрация на фирма е текстът на трудовия договор или, ако нямате трудов договор, политиката на вашия работодател.

Единствената месторабота, която забранява категорично регистрация на фирма е тази, в чийто статут лицето е държавен служител – това е. Държавна администрация, местна, парламент и т.н.

Много трудови договори имат разпоредби за забрана на конкуренцията, които забраняват на служителите да започнат бизнес, което ги поставя в конкуренция с техния работодател; трудовите договори могат също да съдържат клаузи, забраняващи на служителите да работят извън работата си, което води до конфликт на интереси с тяхната заетост.

Начините да съчетаете настоящата работа с регистрация на фирма са:

Значи сте проверили трудовия си договор и няма нищо, което да ви попречи да започнете новия си бизнес, докато все още работите дневната си работа. Ето няколко съвета, които да помогнат за изглаждането на успешния страничен бизнес, като същевременно останете заети:

Бъдете наясно с времето, което се изисква от страна на бизнеса. Макар че ще работите на непълно работно време в новия си бизнес, тези часове ще се провеждат наред с вашите редовни работни часове. Това означава, че ще имате по-малко свободно време за личния си живот.

Бъдете добросъвестни, когато не работите по вашия бизнес, докато сте на постоянната си работа. Може да отнеме само няколко секунди, за да отговори на имейла на клиента, но тези няколко секунди не трябва да се правят за времето на вашия работодател. Ясно отделете часовете на работата от часовете на новия ви бизнес; да се поддадете на изкушението да работите по собствения си бизнес, докато сте на работа, е неетично спрямо вашия работодател.

Може да се изкушите да направите няколко копия след работното време на принтера на вашия работодател, но отново такова поведение е неетично и може да доведе до нежелани последици.

Ако сте готови да стартирате регистрация на фирма, то услугите на агенция Голдън Вижън може да са ви от полза.

Започнете днес, като отговорите на няколко въпроса за бизнеса си още сега!

А ето и въпроси:

Откриването на нов бизнес повдига много въпроси. За да се създаде предприятие (ООД или ЕООД) е необходимо не само познаване на законите, но и прилагане на редица инструкции на данъчната инспекция.

Обръщайки се към нас, може да сте сигурни, че регистрация на фирма ще се извърши, като се вземат предвид всички изисквания и навреме.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows