Home » Услуги » Тайната на безпрофилното остъкляване

0


Първите обяви за безпрофилно остъкляване предизвикват закономерен въпрос не е ли това поредна лъжлива информация. Хората принципно са консервативни и в един момент няма как да си представят остъкляване без рамки. С времето се оказва всичко истина.

Действително този начин на остъкляване се оказва принципно различен от другите видове – напълно отсъстват рамки и прегради. Остъклената тераса или балкон изглеждат леки, въздушни и прозрачни, и в същото време не развалят фасадата на жилищната сграда, а, напротив, успешно я допълват.

Специалистите уверяват, че безпрофилното остъкляване защитава от атмосферните условия, от уличния шум и в помещението става топло. Безпрофилната конструкция е ясно, че трябва да бъде много стабилна. Тя се състои от горни и долни направляващи алуминиеви профили, закалени стъкла, отговарящи на изискванията на международните стандарти. Закаленото стъкло е много устойчиво и може да издържи високо натоварване. Дебелината на стъклата зависи от височината на остъклявания обект. Широчината на стъклата може да бъде различна в зависимост от размера на терасата или друг обект, както и от желанието на клиента. Могат да се заявят не само прозрачни, но и цветни стъкла.

Още една особеност на безпрофилното остъкляване е поразителна – чудният процес на отваряне и затваряне. Отварянето става от горния лист с горна брава и с издърпване се движат стъклата. Това е безопасно за деца, защото те не могат да стигнат горната ключалка. Най-напред трябва да се отвори крайното стъкло и после всички останали.

Така направеното безпрофилно остъкляване на терасата предава красота и чувство, че се намирате на открито. Пред вас няма никакви прегради – направо сред природата сте. От влагата и валежите терасата е защитена от гумени уплътнители. Те са поставени между алуминиевите профили и стъклата. Разстоянието между стените и профила се запълва с уплътнител, цветът на който се избира съобразно този на профила. Стъклата и алуминиевите профили са свързани помежду си с лепило-уплътнител и по този начин на терасата е светло и просторно.

Безпрофилното остъкляване позволява да се превърне терасата в чудесна градина или прекрасно място за отдих и срещи с приятели. За да се зарадвате на тази красота е достатъчно да потърсите добрите майстори, а намирането им е лесно – сайт в интернет.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows