Home » Услуги » Необходима и отговорна длъжност – домоуправител

0


Нуждата от избор на домоуправител, който да решава проблемите в кооперацията изисква умен подход към този въпрос. На общото събрание на собствениците е необходимо да се разгледа всяко едно предложение, да се преценят всички плюсове и минуси и да се запише в протокола името на човека, събрал най-много гласове.

Задълженията на домоуправителя са много и за да се намери решението им е нужно да се отделя много време. Ясно е, че това е трудно за повечето обитатели на големите жилищни сгради, защото ритъмът на живота е забързан и трудно се отделя време за общото благо. Да се надяваме, че има такива щастливци, които са намерели най-подходящия управител на етажната собственост. Ако сте попаднали на такава находка, направете всичко възможно да съдействате в работата, а не да сте поредната пречка.

От всички собственици зависи резултата от работата на домоуправителя. Той може да се стреми да постигне много, но при липса на разбиране и съдействие това практически е невъзможно. Да обърнем внимание само на един факт – месечните задължения на всеки един собственик. Когато плащането не е редовно няма как да се работи. Липсата на средства не позволява да се наеме чистач за общите части. Всички общи сметки остават неплатени, а това води до тъмни общи части, асансьорът не се движи. Ето защо само със съдействиетона всеки един от собствениците може да се създадат нормални условия за живот във входа.

За да се спазва и прилага закона за етажната собственост е необходимо той да се познава отлично. За това при избор на управител на вашата обща собственост трябва да прецените кандидата ви може ли да се задълбочи в закона и да го прилага правилно.

Често в кооперациите възникват с повод и без повод междусъседски разправии и решаването им зависи от домоуправителя. Тук също може да се яви проблем. Решението на проблема не винаги е адекватно, зщото избрания съсобственик не може да бъде обективен. Приятелските отношения създават проблем за обективно преключване на възникналите проблеми.

Ако случзйно не успеете да се справите с избора на подходящ отговорен домоуправител, то имате възможност да се възползвате от различнит предложения за професионално управление на етажната собственост.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows