Home » Красота » Парфюмът – визитната картичка на един човек

0

Парфюмът - визитната картичка на един човекБез значение дали избираме парфюм за себе си или за подарък, към това действие трябва да се пристъпва с отговорност. Неправилно подбраният аромат може да доведе до главоболие, лошо настроение и дори депресия. Затова не бива да се сърдим на човека, на когото сме подарили парфюм, че не го ползва – просто може това да не е неговият аромат.

Изборът на парфюми е приятно и интересно занимание, но в никакъв случай не е лесно. Когато сме в парфюмерийния магазин, хиляди аромати се носят около нас. Това много пречи за правилния избор. Освен това, помирисване на аромата директно от шишенцето няма да даде реална представа за качествата му. Парфюмът трябва да се нанесе върху кожата – от вътрешната страна над китката на ръката или зад ушите. След това действие е най-добре да се излезе от магазина и след известно време да се помирише аромата. Така летливите вещества се изпаряват и остава истинския парфюм – само този аромат е реалният, който хората около нас ще усещат, като се парфюмираме.

При избора на парфюм за собствена употреба трябва да се осланяме само на своите възприятия. Всички хора в магазина попадат под натрапчивото влияние на консултантите зад щанда, които се опитват да ги убедят, че точно този или онзи е техният аромат. Да, това може да е ароматът, който е подходящ за консултанта, но не и за купувача. Затова не трябва да се влияем от внушения, идващи от приятели, продавачи и консултанти. Единственият начин да вземем решение е да оставим аромата да ни подейства няколко минути и да преценим дали се чувстваме добре с него. Все пак, това ще бъде нашата визитка пред околните, а и не само. Любимият аромат, който ни пасва като втора кожа може да ни спаси от лошо настроение в труден момент или да успокои главоболието ни. Ненапразно навремето са давали на хора, които внезапно са се почувствали зле да помиришат силен одеколон от шишенце. Така човекът се е свестявал бързо – ароматите имат силата да въздействат върху тялото и душата ни и за това е създадена цяла наука.

Една добра идея е да се поръча парфюм от интернет. Първо – там е дадено описание на въздействието на всеки парфюм върху човека – описани са основните аромати в него и усещанията, които провокира. След като прочетем описанията, може да си кажем ето, това е моят парфюм – и да, можем да сбъркаме, но по-вероятно е парфюмът наистина да ни допадне. Това е защото създателите на парфюми не съчетават ароматите просто така, самоцелно. Те се опитват да изградят образ, следвайки определени принципи. Така ако искат да направят парфюм за силна, уверена жена, те внасят съответните ароматни вещества, които да внушават усещане за сила, енергия и нотка женственост. По този начин се създават парфюми за хора с различен тип характер и усещане за света. За нас остава само едно – да открием своя аромат сред морето от парфюми, които ни се предлагат.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows