Home » Общи » Перфектното интервю за работа

0

интервюАко сте се справили на 6+ с автобиографията и мотивационното писмо, тогава това не значи че трябва да се отпускате. Да, вече сте на половината път до мечтаната работа, но все пак сега ви предстои най-важната и ответствена работа, а именно самото интервю за желаната позиция.

Всеки човек има високи критерии за всяко едно нещо в живота си, което важи и за работата която иска да работи. Ето защо със сигурност за обявената длъжност конкуренцията ще е жестока. Ще има още доста кандидат работници, които също ще искат да спечелят тази битка и вие трябва да сте се подготвили за всяко едно възможно развитие на нещата. Задължително отделете достатъчно време на избора на облекло. Съветваме ви да спазвате определен дрескод, особено ако кандидатствате за сериозна и много отговорна работа. Тук не е нужно да сте креативни, а просто да спазвате някакви установени стандарти.

Следващата част от вашата подготовка са самите въпроси. Повярвайте ми, от собствен опит знам, че тук въображението на бъдещето работодатели е много развито. Така например наскоро прочетох едно доста интересно интервю на инж. Димитър Белелиев, където той споделя и своят любим въпрос „Моят любим въпрос е: Кой от бившите си работодатели (преподаватели) бихте посочили за препоръка и каква би била тя?. Може би ще си помислите, че в него няма скрит смисъл и това е съвсем обикновен въпрос, но това не е съвсем така. Всъщност инж. Белелиев смята, че така всеки работодател може да разбере много за бъдещите си работници. Изправени пред подобен въпрос много от кандидатите ще се окажат неподготвени, за да дадат точен и ясен отговор. В идеалният си вариант хората, които са се явили на интервюто трябва да посочат не просто на кой от бившите си работодатели биха дала своите препоръки, но и тяхната самооценка да съвпадне с външната оценка. Именно тези от кандидатите, които дадат бързо отговора си, без дори да се замислят, са идеални за работата. Това ще означава, че те имат развито умение за анализ, самоконтрол и самокритика. Точно такива хора са ценни за работодателите си, които ще са полезни за фирмата и ще спомогнат за нейното проспериране.

Забравете за притеснението, защото то може да ви изиграе лоша шега на мечтаното интервю за работа. Наспете се добре, отпуснете си и се старайте да отговаряте точно и ясно на всеки въпрос. И помнете, че е важно да направите впечатление не само с умствените си способности, но и с външния си вид, затова спазвайте определен дрескод в зависимост от това, за каква работа кандидатствате.  

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows