Home » Любов » Сватбена агенция на село

0

Сватбена агенцияВ наше село попът и кметът са двама братя доста активни. Започнаха семеен бизнес – създадоха сватбена агенция. Веднага знам какво ще си помислите. Как така сватбена агенция на село! Че то останаха ли хора на село, пък и то незадомени!

А малкото , които са решили да направят тази крачка в живота си – да свият общо гнездо , въобще минавали им мисълта да се възползват от услугите на селската сватбена агенция?! Ами, да! Двамата братя успяват някакси да си намерят клиенти. Дали младоженците ще сключат граждански или църковен брак все е необходимо да отидат в кметството или в църквата, все трябва да прибегнат до услугите на кмета или на попа.

А услуги те не правят! В услуга на желаещите да се обвържат идва тяхната сватбена агенция. Получава се така, че без да се усетиш ставаш неин клиент. Усещаш се накрая, когато идва времето да си платиш. Таксите в кметството и в църквата ти се струват някакси неприятно закръглени. Но ако възразиш, вниманието ти веднага се насочва към отделните детайли на отминалата сватба.

Оказва се, че при излизането на булката от църквата над главата и не са били хвърляни обичайните малки кошнички от тюл, бонбонки и жито, а редки видове цветя, може би записани в „Червената книга”. По време на венчавката това, което си чул не е било монотомното виене на клисарчето, а ангелогласен хор, състоящ се най – малко от четири – пет души.

Въобще мога да разкажа още много за дейността на селската сватбена агенция, но ми се иска да споделя с вас и за един друг проект на двамата братя. Попът и кметът, вдъхновени от своя нов бизнес, са решили да направят и агенция за недвижими имоти. Представете си само как продават старата керпичена къща на баба Пена като луксозна вила в затворен комлекс. Е, все пак селото ни наистина е малко позатворено, няма много – много връзка с останалия свят!

comment closed

download stellar phoenix photo recovery windows