Home » Килими » Цветове и килими

0

Килими и цветове Присъствието на цветове означава присъствие на светлина. А светлината е топлина, топлината – уют. За това е важно домът ни да е с краски, които сме подбрали правилно. Всички хора желаят жилището им да е просторно и светло. Това се постига не само чрез големите размери на стаите и многобройните прозорци, а и с помощта на различни цветни петна в самите помещения.

Такива акценти могат да бъдат килими, осветителни тела, завеси, фототапети, помощни масички, декоративни столчета, стари скринове, вази и др. Ако сме решили нашето цветно петно да е килимът, то първо ще определим размера му. Не застилайте от край до край цялата стая, защото това вече няма да е цветно петно, а фон.

Нека избраните килими да стоят свободно, избягвайте тромавите мебели върху тях. В противен случай отново ще се отдалечат от избраната им роля. Независимо за кое помещение избирайте килими, старайте се те да не са прекалено натруфени с разни фигурални, геометрични или пък флорални мотиви. Неразбираемите, но толкова модерни абстракции също не са за препоръчване.

Спирайте се на окраски, в които слънчевия лъч ще се отрази, а не погълне и изгуби. Търсете килими в оранжево – жълта гама или червени отблясъци. Със студените багри, като синьо, зелено, лилаво, изграждайте цветни петна от предмети с по – малки размери. Например във всекидневната сложете килими в червено и вази в лилаво.

Така ще постигнете усещането за повече топлина и простор. Все пак не прекалявайте с боите, защото от стилно вашето обзавеждане ще се превърне в кич. Домът ви ще придобие типичните черти на панаира – шарения и многоликост. Когато съчетавате различните цветни петна може да се опирате на цветните съчетания в самата природа.

Наблюдавайте пролетните цветята, изгрева и залеза на слънцето, окапващите есенни листа, оперението на птиците, люспите на рибите, крилата на пеперудите. Ще откриете невероятни идеи за вашите килими – най – отговорните цветни петна в дома ви.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows