Home » Любов » Цветята в гербовете

0
Доставка на букети цветя

Доставка на букети цветя

Цветята са част от живота на нашата планета – те дишат и се хранят, живеят и умират, правят живота ни по-добър. Без тях нашето съществуване би било немислимо – те пречистват въздуха за нас, карат ни да се усмихваме всеки път, когато са около нас. Един букет цветя лесно може да направи по-добър деня на всеки един от нас. Всеки път, в който искаме да покажем любовта си, ние влизаме в някой магазин за цветя и избираме най-големия букет рози за нашата половинка в живота. Когато пък искаме да поздравим или да благодарим на наши добри приятели, всичко което трябва да направим е да потърсим доставка на цветя и да поръчаме най-красивата кошница с цветя за тях.
Преди години хората също са осъзнавали значението и важността на цветята. Различни народи са вярвали във възможностите и посланията на различни цветя, за това и много от тях са ги увековечили в своите официални гербове. Така например от времето на Тюдорите до днес, розата се е превърнала в герб на английските крале. Бурбоните изрисували ириса, а султаните от Османската династия имали герб с лале. Отличителния знак на Япония е хризантемата, а магарешкия бодил на Шотландия. В Ирландия са украсили своя герб с детелина, а празът е изобразен на герба на Уелс. Интересен е и факта, че първия саксонски херцог имал венец от седефчета на своя гръб. Вярвало се е, че това цвете прави хората целомъдрени. Ако не се сещате как изглежда седефчето, тук е момента да споменем, че това цвете всъщност е знака спатия от картите за игра. А знаете ли също, че в Ирландия къщите на католиците и протестантите се различавали много лесно – едните засаждали пред дома си бели, а другите оранжеви цветя.
Тези и още много интересни факти означават само едно – цветята са заемали и ще продължат да заемат важна част от нашия живот. А сега, не подминавайте всеки цветарски магазин – влезте и изберете най-хубавия букет цветя. Подарете го на любимата си, на свой приятел или просто на първия човек, когото срещнете отвън. Тези красиви растения могат да донесат само любов и усмивки!

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows