Home » Лукс » Часовници от оторизирани дилъри

0

Оторизираните дилъри обикновено са най-безопасното място за закупуване на скъпи часовници, но има много други възможности. Да вземете решение, базирано на максимално количество информация винаги е най-добрият избор.

Упълномощените търговци обикновено предлагат редица предимства пред тези от сивия пазар.

* Ако си купите часовник от оторизиран дилър, а след това имате проблем, който той не може или не успее да разреши, може производителят да се намеси от ваше име. Но производителите нямат контрол или влияние върху неоторизирани продавачи, така че няма да могат да ви спасят от проблеми с тях.

* Някои упълномощени дилъри добавят по свое усмотрение разширена гаранция от една или две години над фабричната гаранция на производителя.

* Фабрична гаранция, която получите когато закупите часовници от Julliany.com чрез оторизиран продавач може да бъде спазена от всеки друг, който е упълномощен, или в сервиз на производителя. Но гаранция от свободна покупка ще бъде евентуално спазена само от този конкретен доставчик. Ако той напусне този бизнес, гаранцията отива на вятъра.

* Оторизираният дилър може да направи специална поръчка от аксесоари или необичайни версии на часовници – като каишки по избор или хронографи с бутони със специално предназначение – нещо, което неоторизирани търговци обикновено не могат. Независимо че според някои хронографът е вид скъпа играчка, през последните години все повече и повече мъже (а понякога и жени) ги закупуват. Младите хора свикнаха да се грижат за здравето си и бягането сутрин за здраве вече не е мода, а определн начин на чивот. Затова някои модели, които могат да измерват и запаметяват междинни времена стават все по-популярни.

* Много хора не осъзнават, че може да поръчат по пощата на оторизиран дилър. Ако знаете какъв часовник искате, не е нужно да посетите магазина, за да направите покупка. Повечето лицензирани магазини имат сайт с всички модели часовници, които предлагат и приемат покупка с кредитна карта или друг, уговорен с вас, начин за разплащане. Ако им дадете обиколката на китката си, те могат дори предварително да нагласят размера на каишката за вас.

Но лицензираните продавачи са далеч не толкова съвършени. В допълнение към това, че обикновено предлагат само скромни намаления от продажната цена на производителя, някои понякога имат и тези недостатъци:

* Променливи знания и готовност да преговарят. Понякога в тези магазини работят хора само с малко опит в продажба на обикновени стоки. Някои няма да ви вземат на сериозно като клиент, ако не изглеждате като екстравагантен или богат човек.

* Може да има фирма, специализирана в продажба на маркови часовници като Julliany.com във вашия район. Оторизираните дилъри са концентрирани най-вече в и в близост до гъсто населени градове, които са удобни места за пазаруване за само едно средно малка част от купувачите. Може, също така, да е трудно да разберете кои от фирмите, предлагащи необходимия ви модел часовник са наистина упъномощени за такава продажба. Не всички производители са в състояние да предоставят пълни или актуални списъци, ако се свържете с тях за такава информация.

* Продавачите често предлагат много ограничени подгрупи на часовници от всеки един производител. Те обикновено предлагат да поръчат някои модели за вас. Но в една такава ситуация е по-добре вие да да поръчате директно на производителя по телефон или интернет.

* Често не знаят за най-новите модели и опции – дължи се на недостатъчно актуализирани каталози на производителя и липсата на достъп или желание да прочетат в уеб сайта му.

comment closed

download stellar phoenix photo recovery windows