Home » Красота » 6 тайни за избора на идеалния парфюм

0

parfiumiПарфюмът не е просто един приятен аромат, галещ сетивата. Всъщност е, но само когато е подходящ. За тези, които са успели да намерят своя аромат, който им подхожда и ги допълва, той се превръща в своеобразна визитна картичка, невидим индикатор, който се запечатва в спомените на околните. Образът на фаталната жена, която оставя след себе си специфичен аромат, вече е откриваем само в романите и филмите. Съвременната жена има по няколко парфюма, които ползва при определени случаи. Това е така, защото всеки парфюм има своето предназначение, а и много от водещите марки залагат на силата на ароматерапията. Който умее да се възползва от тази сила, може да разчита на успех не само в личния живот, но и в професионалното развитие. Как да открием точния парфюм за точното място и време?

1. Какво да изберем за среща с любимия? Силата на ароматите помага в любовта и то във всеки етап от развитието на отношенията. Например, не е много подходящо на първа среща да ухаете на мускус, амбра и други природни афродизиаци. Все пак, първата среща е за опознаване и преценка дали връзката има бъдеще. В тази ситуация много подходящи са “вкусните” аромати. Мъжете обичат уханието на ванилия, ягода и карамел, които създават нежно и едва доловимо обещание за приятни мигове с жена, която ще е грижовна и добра. Ако целта ви е да се обвържете трайно, то ако ухаете вкусно, ще постигнете успех!

2. Не питайте приятелка или друга жена си с какво се е парфюмирала, дори и много да ви харесва. Парфюмите не реагират еднакво върху кожата на всеки човек. Ако при нея се е получила добра комбинация, то при вас може да не е така. Специалистите дори стигат по-далече и създават различни парфюми за блондинки, брюнетки и червенокоси.

3. Не пробвайте повече от три парфюма едновременно в магазина. След третият вече няма да усещате нищо или още по-лошо, ще възприемате миризмите погрешно. Ако все пак се налага, може да помиришете кафе, което помага на обонянието да реагира правилно. Повечето парфюми не показват истинския си аромат веднага, а след около 15 минути върху кожата.

4. Потърсете подходящ парфюм за работа. Деловият етикет налага вето не само върху фриволните дрехи, а и върху всичко, което носите. За офиса са подходящи свежи аромати – цитрусови, морски или озонови, а също и леки цветни или плодови мотиви, които са ненатрапчиви.

5. Парфюми за кондиция. Това са ароматите, които избираме за нас самите. Те ни помагат да се чувстваме добре във всяка ситуация. Много известни марки описват как точно влияят техните аромати върху психиката на човека – едни повишават тонуса и енергията, други придават самочувствие, трети успокояват нервната система.

6. Парфюми за имидж. Тук не става въпрос за скъпи и недостъпни продукти, които не са по джоба на всеки. С помощта на ароматите може да се постигне определено излъчване – топло и дружелюбно, студено и дистанцирано или обещание за любов. Това е една сила, която е невидима, но действа ефективно на енергийно ниво.
Това са само част от тайните на ароматите, затова един парфюм не е достатъчен, както никога не е достатъчно да имаме само един чифт обувки.

comment closed

download stellar phoenix photo recovery windows