Home » Услуги » Защо е важно да обслужваме автомобилът си на време?

0

avtoserviz

Въпреки финансовата нестабилност и желанието за спестяване от поддръжка, по време на гаранционния период около 97% от собствениците на автомобили се обслужват в оторизирани центрове. Проблемите започват по-късно, когато гаранционният период приключи.

И тъй като финансовата нестабилност в България прави така, че да употребяваме автомобили втора употреба, гаранцията на клиентите става все по-малка, а упълномощените сервизи просто са принудени да гледат към употребяваните автомобили, т.е. не могат да обслужват само новите, новозакупените такива, а и обслужват по-старите превозни средства.

Истината е, че в България, все по-често се пренебрегва периодичното сервизиране на автомобилът, а се търси оторизиран автомобилен сервиз тогава, когато нещо се счупи.

Има такива собственици на автомобили, които предпочитат да спестят пари за поддръжката на автомобила, като цяло. Такива нещастни собственици на автомобили карат кола, докато не се счупят, противно на препоръките на производителя и здравия разум. Но когато автомобил се повреди, то сумата за ремонтните дейности може да излезне в пъти по-голяма, отколкото, ако дадена част не е била подменена на време, т.е. не е локализиран навреме даден проблем и не е отстранен от оторизирани специалисти.

Всичко това, за което по-горе споменаваме не е никак чуждо. Като се замислим, повечето хора, по този начин, както със сервизирането на автомобилът, се отнасят и към животът си, не си правят контролни прегледи, не обръщат достатъчно време и внимание за своето здраве.

Истината е, че здравето е най-важно, но поддръжката на автомобилът също е важно да бъде правена адекватно.

Какво се има предвид под адекватна поддръжка на превозно средство:

-          Смяна на масла, ремъци, ролки, консумативи и течности в точното време.

-          Анализ на ходова част, периодични тестове.

-          Анализ на грешките от компютъра, които са отчетени и своевременната реакция от страна на сервиз, в случай, че някой датчик, реле или друга част е за подмяна.

-          Детайлен анализ на купето на автомобила.

Естествено, ако търсите денонощен сервиз, при който да поверите превозните си средства, то Сервиз Петков е едно адекватно решение.

Leave a Reply

download stellar phoenix photo recovery windows